Udlejning af værelse

Når man skal gennemføre en udlejning af et værelse, skal man cirka gennemføre følgende skridt:

  • Trin 1: Du starter med at finde ud af, om du overhovedet må foretage udlejning af dit værelse. Hvis du ejer et hus eller en villa, må du som regel gerne foretage udlejning af værelset. Hvis du har en andelslejlighed eller ejerlejlighed, skal du spørge bestyrelsen om du må foretage udlejning af værelset. Hvis du har en lejelejlighed, skal du spørge din udlejer, om du må udleje værelset.
  • Trin 2: Ret fejl. Er der større fejl ved værelset er det klart, at det kan være en hindring for at udleje og faktisk kan det også gøre det ulovligt. Sørg for at rette op på graverende fejl ved værelset.
  • Trin 3:  Sørg generelt for at der er ryddet op, men sørg også for at værelset ikke er fyldt med store og tunge møbler osv., der kan gøre det svært for en lejer at forestille sig selv i værelset.
  • Trin 4: Find den rigtig pris til værelset. Huslejen skal sikre, at du ikke taber penge på værelset, men også at du kan få værelset udlejet, hvorfor lejen selvfølgelig skal afspejles placering, stand osv. Overvej herunder også depositummets størrelse og evt. forudbetalt husleje.
  • Trin 5: Prøv først om du kan finde en lejer i dit netværk, og hvis du ikke kan det, kan du markedsføre dit værelse på en boligportal.
  • Trin 6: Sørg for at arrangere fremvisning med mere end én interesseret part om muligt. På den måde kan du udvælge den lejer, du synes bedst om og, som du tror du får den mest problemfri udlejning af værelset med. Under fremvisningen er det vigtigt, at du fremhæver det unikke ved værelset. Lad gerne de interesserede selv snuse rundt i værelset i en rum tid, hvor de kan danne deres eget indtryk. På den måde sikrer I bedst hinanden mod overraskelser, der måske ellers først ville komme efter indflytningen.
  • Trin 7: det er vigtigt, at du udvælger en lejer, der har orden i økonomien. En måde at sikre dette på, kan være ikke at lade depositum og forudbetalt husleje være et alt for lille beløb. På den måde sikrer du, at lejeren har en hvis økonomisk ballast, men du er også bedre sikret, hvis de senere skulle have svært ved at betale lejen. Du skal naturligvis også altid tjekke om lejeren er en dårlig betaler.
  • Trin 8: Når du har fundet din lejer, skal du indgå en skriftlig kontrakt, som tager højde for alt. Her er det en rigtig god ide at hente professionel hjælp ind fra en juridisk kyndig, så du sikrer at kontrakten er tip top.
Udlej værelse - Udlej din bolig