Boligudlejning

Når man skal gennemføre en boligudlejning, skal man cirka gennemføre følgende skridt. I menuen kan du finde frem til hvordan man udlejer de forskellige boligtyper

  • Trin 1: Du starter med at finde ud af, om du overhovedet må udleje din bolig. Hvis du ejer et hus eller en villa, må du som regel gerne udleje boligen. Hvis du har en andelslejlighed eller ejerlejlighed, skal du spørge bestyrelsen om du må udleje boligen. Hvis du har en lejelejlighed, skal du spørge din udlejer, om du må fremleje lejligheden.
  • Trin 2: Ret fejl. Er der større fejl ved lejemålet er det klart, at det kan være en hindring for at udleje og faktisk kan det også gøre det ulovligt. Sørg for at rette op på graverende fejl ved lejemålet.
  • Trin 3:  Sørg generelt for at der er ryddet op, men sørg også for at boligen ikke er fyldt med store og tunge møbler osv., der kan gøre det svært for en lejer at forestille sig selv i lejemålet.
  • Trin 4: Find den rigtig pris til lejemålet. Huslejen skal sikre, at du ikke taber penge på lejemålet, men også at du kan få boligen udlejet, hvorfor lejen selvfølgelig skal afspejles placering, stand osv. Husk at følge regler herom. Overvej herunder også depositummets størrelse og evt. forudbetalt husleje.
  • Trin 5: Prøv først om du kan finde en lejer i dit netværk, og hvis du ikke kan det, kan du markedsføre dit lejemål på en boligportal, så som fx Boligdeal.dk
  • Trin 6: Sørg for at arrangere fremvisning med mere en interesseret part om muligt. På den måde kan du udvælge den lejer, du synes bedst om og, som du tror du får den mest problemfri boligudlejning med. Under fremvisningen er det vigtigt, at du fremhæver det unikke ved boligen. Lad gerne de interesserede selv snuse rundt i boligen i en rum tid, hvor de kan danne deres eget indtryk. På den måde sikrer I bedst hinanden mod overraskelser, der måske ellers først ville komme efter indflytningen.
  • Trin 7: det er vigtigt, at du udvælger en lejer, der har orden i økonomien. En måde at sikre dette på, kan være ikke at lade depositum og forudbetalt husleje være et alt for lille beløb. På den måde sikrer du, at lejeren har en hvis økonomisk ballast, men du er også bedre sikret, hvis de senere skulle have svært ved at betale lejen. Du skal naturligvis også altid tjekke om lejeren er en dårlig betaler.
  • Trin 8: Når du har fundet din lejer, skal du indgå en skriftlig kontrakt, som tager højde for alt. Her er det en rigtig god ide at hente professionel hjælp ind fra en juridisk kyndig, så du sikrer at kontrakten er tip top.

 

Sådan udlejer du bedst - Udlej din bolig